svobodni.org Форуми

Форумите на svobodni.org
Дата и час: Сря Сеп 08, 2010 1:26 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сами срещу течението.
МнениеПубликувано на: Нед Май 02, 2010 4:44 pm 
Потребител
Аватар

Здравейте, хора, трябва да направя една изповед.
В други форуми съм водил спорове сам с всякакви конспиратори и креационисти, но вече се чувствам адски амортизиран и обезкуражен.
Буквално ми се повръща след като четох коментарите в този блог - http://svetliospace.wordpress.com
...

Като скептик се чувствам адски самотен, постоянно мисля за това как Atheist Community of Austin са започнали от обява във вестник, и копнея за нещо подобно тук.
Предложението ми е следното, който има желание да се срещнем на по кафе нека пише в темата.
Имам двама приятели които биха се вписали добре в групата, но искам да се запозная с нови хора, и се надявам това да бъде началото на нещо смислено. Лек ден.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие: Re: Сами срещу течението.
МнениеПубликувано на: Нед Май 02, 2010 6:01 pm 
Потребител
Аватар

И с какво толкова те разгневи цитираният блог? :twisted:
Гледай по-весело на споровете по форумите - те (форумите) са отличен начин за съчетаване на полезното с приятното. (Тъй де - "Който има уши да слуша, нека слуша." (Мат.11:15)) :mrgreen:
Намери темата "Smut for smut" в съседния раздел на този форум - там можеш да намериш нЕкои мъдри мисли относително това, защо е трудно у нас в момента да се развие атеистично (или антирелигиозно, или както си щеш го наречи) движение - независимо от това, както мисля бях написал и там - струва си да се опита.
А иначе - свободата е занятие самотно...

Българска Пастафарианска Църква - за да вкусиш от Истинския, Живия, Единствения, Българския Бог - Летящото Спагетено Чудовище (Учтиво напомням, че единствено в нашия рай има вулкан с бира и фабрика за стриптизьорки.)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 02, 2010 6:22 pm 
Потребител
Аватар

Нищо специално, реално погледнато коментарите са още от "същото", но простотията която съм поел достигна критична маса днес.
Гледам на цялата работа като на хоби по принцип, но е доста тегаво когато няма с кой да споделяш интересите си в реалния живот, прекалено рядко се случва.
Знам за такъв клуб които даже посещава лекции на алтернативни "лечители", и си организират дебати.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 02, 2010 6:43 pm 
Потребител
Аватар

Ако сте забелязали, от два дни насам всичките ни медии бълват следната новина:
Израелски учени откриха душата
- и си съобщават това откровено малоумие, като нещо велико (дори и от конкретните цитирани данни е видно, че за никакво "доказване на душа" в смисъла на авраамическите религии и дума не може да става).
А богоподобният ни премиер пък, преди малко по новините напрау мъ уби:
Цитат:
"Правиме го за вас, за нас и за началника горе, защото ни гледа какво правиме. А всички ние трябва да го уважаваме началника, така че приятен събор, да сте живи и здрави и след това тея, дето пият, да не карат”, заръча премиерът.
Болдването е мое - няма ли този индивид приятели, та да му обяснят да спре с това мекане.
Трябва да се протипоставим на тази простотия.
Не вярвам, все пак, да са преобладаващи тези наши сънародници, които се просълзяват, като чуват този човек (ББ) как нежно говори за Богородичка.
Все пак, мисля си, повечето би трябвало да са тези, които да имат опасения за бъдещето си, щом имаме начело на изпълнителната власт човек, толкова силно ангажиран с религиозните щуротии (и май той наистина си мисли, че светът е създаден за шест дена??!!??).

Българска Пастафарианска Църква - за да вкусиш от Истинския, Живия, Единствения, Българския Бог - Летящото Спагетено Чудовище (Учтиво напомням, че единствено в нашия рай има вулкан с бира и фабрика за стриптизьорки.)

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Май 02, 2010 7:09 pm 
Потребител
Аватар

Какво да ти кажа, противниците на глобалното затопляне също постват разни линкове към статии разчитащи, че само ще прочетем заглавието :lol:

А за Бойко какво да кажа, гледал си интервюто на Сара Пейлин във фокс предполагам, и тя ги говореше такива неща.

Примерни спорове:
http://forums.data.bg/index.php?showtop ... 125&st=860
http://forums.data.bg/index.php?showtop ... 125&st=940
http://forums.data.bg/index.php?showtop ... 0&start=20
И така нататък...
Трябва да се бориме с простотията.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Май 04, 2010 2:07 pm 
Потребител

Nikolai написа:
Като скептик се чувствам адски самотен, постоянно мисля за това как Atheist Community of Austin са започнали от обява във вестник, и копнея за нещо подобно тук.

И какво по-точно са направили Atheist Community of Austin и какво правят в момента?

Цитат:
Трябва да се бориме с простотията.

Не трябва да се бориме с простотията, а да помагаме на образованието. Дано ме разбираш какво имам предвид.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 05, 2010 11:44 am 
Потребител
Аватар

Най-малкото накарали са доста хора да се замислят в какво вярват.
http://www.atheist-community.org/

Подпомагането на образованието е метод за борба с простотията според мен.
Ясно е, че ако просто кажеш на хората хороскопите са глупост (пример), те рано или късно ще попаднат на някой шарлатанин който ще им каже, че са ги лъгали и те ще му повярват, защото хората имат такива наклонности (за добро или лошо).
По-добрият начин е да се преподава какво е наука, научен метод, и какво значи да мислиш скептично.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Май 06, 2010 11:45 am 
Потребител

Nikolai написа:
По-добрият начин е да се преподава какво е наука, научен метод, и какво значи да мислиш скептично.

Разбрал си ме перфектно. Готов съм да работя в свободното си време за такава кауза. (и не само,че съм готов, но и го правя :) )
Но със сигурност трябва да се работи здраво. И много трябва да дадем от себе си, за да постигнем успех.

Върнете се в началото
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Май 26, 2010 9:15 pm 
Потребител
Аватар

Какво правиш по точно?

Между другото в момента в Zamunda има инвазия на конспиративни филми в раздел наука.
Чат пат към пускал някакъв коментар там, гадно ми е да гледам колко хора има които поглъщат всяка конспирация която чуят :|

Най-тъпо ми е, когато ми кажат, че съм ограничен или явно нещо не съм видял и затова не мисля като тях, не могат да приемат, че някога съм бил същия и съм разсъждавал по същия начин един вид no true scotsman fallacy.
Човек не може да проучи всичко за себе си и в крайна сметка нещата опират до това на кой ще се довериш, а аз на доказали се лъжци като Дейвид Айк, Алекс Джоунс, Кристъфър Мънктън не бих се доверил.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа